Ramazan İslami takvimin dokuzuncu ayıdır. Tüm Müslümanlar için kutsal bir zaman olan bu ayda oruç tutulur. Sabah gün doğumundan akşam güneş batımına kadar hiç bir yiyecek ve içecek tüketilmez. Bu kutsal ayda yaşanan en büyük problemlerden birisi ise kötü nefes ve ağız kokusudur.

Oruç esnasında nefes ve ağızda kötü koku oluşması beklenmeyen bir durum değildir. Yemek ve özellikle su içmemek nedeni ile tükürük bezleri nefesi taze tutamaz. Yeterince tükürük oluşmaması nedeni ile ağız kokar.

Ramazan boyunca nefes ve ağız kokusunu hafifletmek için dişler fırçalanmaya devam edilmelidir. Özellikle sahur yemeğinden sonra dişler fırçalanmalıdır. Dişler gün içinde de fırçalanabilir. Oruç bir şey yutulmadığı takdirde zarar görmeyeceğinden çok dikkatli biçimde fırçalama işlemine devam edilebilir. Her hangi bir madde kullanmadan sadece fırça ya da miswak yardımı ile dişler fırçalanıp ağız çalkalanabilir.

İftar ve sahur vakitlerinde bol su içmek ağız ve nefes kokusunu bir nebze hafifletecektir. Diş ipi kullanmak dişlerin arasında kalan yiyecek artıklarını gidereceğinden özellikle tavsiye edilir. Yutulmadığı takdirde ağız gargara ile çalkalanabilir. Tabi ki alkol içermeyen gargaralar kullanımına dikkat edilmesi gerekir.

7439192786638265529 5569283810839185777?l=hekimcesifa.blogspot Ramazanda Ağız Kokusu

Popularity: unranked [?]

sponsorlu bağlantılar

Bu yazılarda ilginizi çekebilir

İlgili kategoriler



0 yorum:

Yorum Gönder

Ramazanda Ağız Kokusu Yazısı 2010 Ağız sağlığı kategorisi altında | yorum yok 18 Ağu sponsorlu bağlantılar - "Ağız sağlığı"
top