Ceviz ağız kokusu Oruçta Ağız Kokusuna Çözümler

Bu sene Ramazan Ayının yaz mevsimine denk gelmesi, hemen hemen 14 saat oruçlu kalmamız anlamına geliyor. Bir insanın 14 saat aç kalması doğal olarak ağız kokusuna yol açacaktır.

Beslenme Uzmanları oruçta ağız kokusunu önlemek için bir takım gıdalar tüketmemizi öneriyor. Bu yazımızda ağız kokusunun oluşumunu azaltan ve önleyen besinleri sizlerle paylaşacağız.

Ceviz

Ceviz içerdiği yağ asitleriyle, damar sertliği ve kolestrolü önleyen bir kuruyemiştir. Bunun yanında cevizin nefesi taze tuttuğu da uzmanlar tarafından belirtiliyor. Oruçken ağzınızın kokmamasını istiyorsanız, bir kaç adet ceviz kabuğunu suda kaynatıyorsunuz, daha sonra üzerine bir miktar zeytin yağı ekleyip karışımı dinlendiriyorsunuz, sahura yatmadan önce bu karışımla gargara yaparsanız gün boyunca nefesinizin ferah olduğunu göreceksiniz.

Cevizin faydaları say say bitmiyor. Cevizin içinin ne kadar faydası varsa kabuklarının da bir o kadar faydası var. Örneğin 20 adet cevizin sert kabuğunu 1 litre suyun içersinde 10-15 dakika boyunca kaynatıyorsunuz. Daha sonra banyoda saçınızı durularken bu karışımı kullanıyorsunuz bu şekilde saçınızın parlaklı kazandığını ve saç dökülmelerinizin azaldığını görüyorsunuz.

7439192786638265529 7342048766793086779?l=hekimcesifa.blogspot Oruçta Ağız Kokusuna Çözümler

Popularity: unranked [?]

sponsorlu bağlantılar

Bu yazılarda ilginizi çekebilir

İlgili kategoriler



0 yorum:

Yorum Gönder

Oruçta Ağız Kokusuna Çözümler Yazısı 2010 Ağız sağlığı kategorisi altında | yorum yok - "Ağız sağlığı"
top