ağız yaralarıAğız yaraları için, şifalı bitkilerden faydalanmak isteyenler için bitkisel kürlerimiz aşağıda verilmiştir.

GEREKLİ MALZEMELER :
* Ahududu yaprağı,
* Söğüt yaprağı,
* Yulaf unu,
* Gelincik,
* Haşhaş tohumu,
* Sanginer kökü,
* Susam yağı,
* Sirke
KÜRLERİN HAZIRLANIŞI :
ağız yaralarına bitkisel çözüm
* Ahududu ve söğüt yaprakları, birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışıma, merhem kıvamına gelinceye kadar yulaf unu karıştırılarak sirke ile yoğrulur. Hazırlanan merhem, susam yağı ile yumuşatılarak yemeklerden sonra ağzın yaralı olan kısmına sürlülür.
* Taze olarak toplanmış, gelincik yaprakları ve tomurcukları, haşhaş tohumlan ile birlikte havanda dövülerek ezilir. Ezilen karışıma, pomad kıvamına gelinceye kadar yulaf unu karıştırılarak sirke ile yoğrulur. Hazırlanan pomad, susam yağı ile yumuşatılarak yemeklerden sonra yaraların üzerine sürülür.
* Sanginer kökü, gelincik tomurcukları ile birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışım, yirmi dakika süreyle sirkeli suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen posaya yulaf unu karıştırılarak, merhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan merhem, ağızdaki yaralı bölgelere sürülür.

ağız yaraları bitkisel tedavi
ağız yaraları bitkisel çözüm
ağız yaraları bitkisel tedavisi

6779475959042354473 5777744863671792017?l=prlist.blogspot ağız yaraları bitkisel tedavi yöntemleri

Popularity: unranked [?]

sponsorlu bağlantılar

Bu yazılarda ilginizi çekebilir

İlgili kategoriler



0 yorum:

Yorum Gönder

ağız yaraları bitkisel tedavi yöntemleri Yazısı 2010 Ağız sağlığı kategorisi altında | yorum yok 24 Nis sponsorlu bağlantılar - "Ağız sağlığı"
top